Edwin Westland is van begin jaren 70, geboren en getogen in een klein vissersdorpje onder de rook van Amsterdam (mits de wind maar uit de juiste hoek en met voldoende snelheid komt) maar is sinds 2010 trotse inwoner van Leeuwarden. Hij is van nature een 'naïeve optimist'; de zon schijnt elke dag, elke dag een lach en iedereen is te vertrouwen... Edwin is ook een dromer, nostalgisch, een romanticus en kijkt graag terug naar die ‘goeie ouwe tijd’.

Zuidvogels - Huizen 1-1 (54).jpgMet zijn eerste digitale systeemcamera met zoomlens wist hij in 2007 direct een voltreffer te maken. Voor de wedstrijd IJsselmeervogels – Spakenburg liep een supporter van ‘de Blauwen’ met een rookpot het veld op. Deze foto haalde het museum van sv Spakenburg. In 2011 werd het toestel vervangen door een spiegelreflexcamera en een 300 mm lens en werden vooral de wedstrijden van Blauw Wit ’34 bezocht.

In 2015 werd Edwin uitgenodigd om als fotograaf aanwezig te zijn bij Huizenbeach om Beachvolleybal divisiewedstrijden vast te leggen. In 2016 werd hij opnieuw benaderd om tijdens Huizenbeach naast Beachvolleybal ook een fotoverslag van Eredivisie Footvolley te maken.

Daarna ging het snel en werd een aantal mooie (sport)evenementen vast gelegd waaronder ‘De Lodenhelrun 2016’, ‘Derde Divisie voetbal’, ‘CityProms Leeuwarden 2017’, ‘Citycross Surhuisterveen’, ‘KNVB-Bekervoetbal’ en als absoluut hoogtepunt: ‘UEFA Women's EURO 2017’. Vanaf seizoen 2017-2018 is Edwin fotograaf van de jeugd van sc Cambuur en voetbalcultmagazine 'Panenka'.

Momenteel wordt gefotografeerd met de Canon 7D Mark II en 5D Mark II en met het huidige assortiment Canon objectieven kan Edwin onder de meeste omstandigheden goed uit de voeten. Indien het u leuk lijkt om ook eens actiefoto’s van uw favoriete sport vast te laten leggen, kunt u altijd contact opnemen. Indien u besluit om de gepubliceerde foto’s voor commerciële doeleinden te gaan gebruiken, wordt het op prijs gesteld dat u Edjestheater hiervan op de hoogte stelt. Het auteursrecht van alle foto’s op de site berust bij EDJESTHEATER.

PS: Edwin heeft als 'Stadionautist' nog een andere website waar zijn groundhopverslagen te vinden zijn.

Deel deze pagina