'Ed, wat dacht je van een fotoreportage van een snelle sport?' Een mooie uitdaging binnen mijn mogelijkheden ga ik niet uit de weg. Ruim een uur voor aanvang van de ijshockeywedstrijd tussen Capitals Leeuwarden en Devils Nijmegen meldde ik mij, met een gezonde dosis spanning in de maag, bij de Elfstedenhal in Leeuwarden. 

Terwijl Capitals Leeuwarden Onder 16 een wedstrijd speelde, maakte ik kennis met de sport én de man die de social media van de club beheert. Na een korte uitleg, wat tips en 'heel veel plezier' ging ik aan de slag. De camera was koud uit de tas toen voor mij een karakteristieke knokpartij plaatsvond. Dan heb ik dat maar vast...

De wedstrijd waar ik voor kwam was boeiend en voor een leek goed te volgen. Veel doelpunten, lekker tempo en fanatieke supporters op de tribune. Deze ambitieuze club speelt nu in de Eerste Divisie en hoopt over een paar jaar in de Eredivisie te spelen. Deze ambitieuze sportfotograaf kwam uiteindelijk met 800 foto's thuis, genoeg verhalen en kan ik terugkijken op een mooie middag. Zelden ben ik zo gastvrij ontvangen als bij deze club. 

2. Capitals Leeuwarden - Devils Nijmegen (20).jpg

Meer foto's zijn te vinden op mijn Flickraccount.

Fotogalerij

Deel deze pagina